Adatbázisok labor (VITMAB02, korábban VITMA308)

BSc 2. évfolyamos mérnök informatikus hallgatók számára 2016/2017 2. félév.

Tantárgyi adatlap (VITMAB02)

Ha a laboron túl is érdekel az adatbáziskezelés, akkor olvasd el ezeket a témakiírásokat is.

Az első oktatási héten foglalkozások nem lesznek, csak egy általános kb. 1,5 órás tájékoztató 2017. febr. 9-én csütörtökön 12.15-től a K234-ben. A reguláris foglalkozások a 2017. febr. 13-mal kezdődő héten indulnak.

Általános információk

A laborfoglalkozások túlnyomórészt a HSZK-ban lesznek. Ahhoz, hogy a HSZK gépeit használni tudjátok, mindenkinek regisztrálnia kell a BME címtárba. Ezt az első laborja előtt mindenki tegye meg. 

  • Hallgatói csoportbeosztás [xls]
  • Laborok helye, ideje: xls FIGYELEM! Az elmaradó két páratlan heti hétfői labor miatt a h12-1, h14-1, h14-3 csoportok utolsó laborja páros hétre fog esni, ellenkező esetben nem lenne idő az érintett csoportok feladatainak kijavítására a szorgalmi időszakban, ill. a pótlásra. A Nagypéntek miatt elmaradó laborokat ápr. 21-én 12:15-től (egy héttel később) lehet teljesíteni: p12-2 O terem, p12-4 P terem, p12-6 IL105 terem.
  • A munka értékelése  
  • Pótlások: május 5-én pénteken 12.15-től a Laboradminisztrációs rendszer terembeosztása szerint. Ezek szándékolt célja nem az, hogy egy további reguláris lehetőséget kínáljon a félév során adott időpontokra kiírt laborok teljesítésére, hanem hogy pótlási lehetőséget nyújtsanak azok számára, akiknek valamely labor teljesítése a beosztás szerinti időpontban nem sikerült. Kérem a hallgatókat, hogy a pótlási lehetőséget visszaélésszerűen ne használják, mert a tapasztalatok szerint ezeknek a félév végi alkalmaknak rendkívül rossz a hatásfoka, valamint a pótlásra csak egyetlen időpont áll majd rendelkezésre, és nincs rá garancia, hogy nem fog ütközni más órával/pótlással. A lebonyolítás módja a reguláris laborokéval megegyező, de mindenki új feladatokat kap.

Minden problémával először a laborvezetődhöz érdemes fordulni. Ha ő nem tud segíteni, utána fordulj a tárgyfelelőshöz: (gajdos(at)db.bme.hu).